,

Almanya en iyi internet (60€ kazanın)

Almanya’ya taşındıktan sonra yapılacak ilk işlerden birisi de internet bağlatmak. Bir kaç kişi ile görüştükten sonra Vodafone DSL satın almaya karar verdim ve rakip firmalardan memnun olmayan herkese bunu önermeye devam ettim. Ayrıca aşağıdaki bağlantıdan interneti satın aldığınızda 60€ para iadesi alabilmektesiniz. Tek yapmanız gereken buraya tıklayarak internet bağlantınızı resmi Vodafone sayfasından satın almak. 60€ para […]

Almanya’dan Dubai vizesi nasıl alınır, Dubai gezi gözlemlerim

Dubai konusunda çok soru geldiği için Dubai vizesi nasıl ve nereden alınır anlatacağım ancak Dubai gezim ile ilgil detayları daha sonra bu bloga ekleyeceğim. Kısaca belirtmem gerekirse bana bir hafta tatil çok uzun gelmişti, 5 gün ideal eğer sadece Dubai’yi gezmeyi düşünüyorsanız. Dubai vizesi nasıl alınır Vize işlemini maalesef kendiniz halledemiyorsunuz. Aşağıdaki bağlantılardan Dubai biletini […]

Salalah tatil gezisi tecrübem, Umman’a gidilir mi?

Son güncelleme: Haziran 22nd, 2017 – 11:01 pm2016 yılının Mayıs ayında sıcak olduğu ve uygun fiyat teklifleri bulabildiğimiz için Umman Sultanlığı’nın Salalah şehrine gitmeye karar verdik. Salalah Şehri Umman Denizi kıyısında yer alıyor. Umman Denizi (Arap Denizi de deniyor), Hint Okyanusu’nun Arabistan Yarımadası’na yakın olan kuzey kısmına verilen isim. Yazının tamamını okumadan değerlendirmemi okumak için buraya tıklayınız. […]

Work and Travel yapanlar, yapmak isteyenler? WAT ile Amerika tecrübemi paylaşıyorum

Son güncelleme: Haziran 9th, 2017 - 09:29 pm


Son dönemde tanıdığım bir çok kişi Work and Travel tecrübelerimi sordu. İlgilenenlerin çok olduğunu görünce, benim de belgelerim sahte çıktığı için biraz farklı olan bu deneyimi blogumda paylaşmaya karar verdim.

Work and Travel nedir?

Work and Travel Programı, biraz İngilizce bilen ve bunu geliştirmek isteyen üniversite öğrencilerinin, aynı zamanda Amerika’da çalışmalarına izin veren bir programdır. Türkiye’de bir danışman şirket bulup onların yönergelerini takip etmeniz gerekir. Bu danışman şirketin yardımı ve topladığınız vizeye başvuru için gerekli belgelerle vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Süresi 3 ay ile kısıtlıdır, sanırım 3 aydan sonra da 20 gün bir esneklik sağlanıyor gezmeniz için. Bu 20 günlük sürede çalışma izniniz yok.

Az da olsa İngilizce bilmeniz gerekir çünkü bilmeden çalışamazsınız. Notlarınızın iyi olması gerekir (2.00 üzeri) çünkü kötü bir öğrenci iseniz hedefleriniz yok demektir ve hedefleri olmayan birisinin de Amerika’ya gittiğinde kaçak kalma ihtimali yüksektir.
Devamı hakkındaWork and Travel yapanlar, yapmak isteyenler? WAT ile Amerika tecrübemi paylaşıyorum

Almanya'da Çalışmak

Almanya’da çalışmak, iş aramak için neler gerekli.

Son güncelleme: Mayıs 30th, 2017 – 05:52 pmAlmanya’da çalışmak Almanya’ya; ticari vize alarak ticaret/fuar ziyareti amacı ile (6 aya kadar), turist vizesi alarak aile/arkadaş ziyareti (6 aya kadar), çalışma vizesi alarak veya aile birleşimi amacı ile Almanya’da yaşan birisi ile evlenilerek gelinebilir. Ben bu yazıda, Almanya’da çalışmayı düşünenler için yüzeysel olarak kendi tecrubelerimi paylaşacağım. Vizeler […]